söndag, maj 04, 2008

Sökkurs...mm...

Hej på er alla! Dags för lite bikt!?! Det roliga först. Skruttan och jag har varit på sökkurs i Piteå i helgen! Det var jättekul. Fick en massa bra tips och idéer från Anki och Anette, så nu ska vi ut och köra så det ryker. Skruttan är ivrig som den och springer raka fina skick. Tre skick är alldeles tillräckligt för en liten känguru med mycket spring i benen. Alla skick är raka och med lagom fin framåtböj! Man blir så stolt över den lilla grå. Sedan har vi tränat markeringsövningar vid sidan om. Det går bra och hon skäller på bra. Inga markeringar i rutan än på ett tag. Hoppas att nu någon hänger med på sökträningen, men Moa kanske hänger på.
Det tråkiga är att jag i veckan fattade ett beslut om Skruttans bevakningsplaner. Vi kommer inte att starta kursen pga att det tyvärr inte fanns någon FV-plats ledig. Stött och blött om att eventuellt göra henne till HV-hund istället, men vi avvaktar till nästa år! Vi kan behöva ett år på oss att samla ihop och knyta ihop säcken!
Nå ja, tävla ska vi . Träning hela sommaren med avbrott för en vecka nere på tjänstehundsskolan för att gå skede två till SäkSök instruktör. Sedan tävling i höst.... Jag går ju snart på semester och längtar verkligen dit! En månad och tre dagar sedan är det träning, träning och träning som gäller!
Kramizar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar