måndag, april 28, 2008

Kör så det ryker...!

Hej hopp...

I helgen har Skruttan genomfört ett anlagsprov för FM-hund, förhoppningsvist mot flygvapnet. Hon klarade hanteringen galant - tyckte det var mysigt med provledaren lyfte omkring henne. Kanske har det med att matte burit omkring henne i huset hela dagen innan. Kampen och leken inget problem - men varför måste man dela med sig av leksakerna?! Hemläxa att träna den sociala delen... Skotten gick bra, trots mattes panik i veckan då hon fick för sig att Skruttan helt plötsligt blev skott rädd! Basen, tja en känguru kan jo roa sig själv men hade de i basen sagt till henne att sluta gräva och lägga sig ner i stället hade hon givetvis gjort det. Den sk patrullstigen medförde att matte fick längre armar. Tillslut orkade matte inte mer och använde "MYCKET STORA ORD", då gick det bättre. Fin vind - hon är en vindare, dåligt koncentration på ljudet. Men what a ".." hon har ju aldrig gått en patrullstig!

Det enda som nu belastar henne är hennes B/C höfter, de ska bedömas centralt om hon duger för arbete, så håll tummarna för att man ska tycka att en grå Känguru kan "hoppa"! Andra som klarade inträdesprovet var Tomas med sina två mallar, Bea och Isma, Gunilla med Cirka! Grattis till er!

Vad hände mer i helgen då? Tja, gick en tillämpad övning med Rysa - kennelsmammas malle. Det var jätte kul! Man lär sig enormt mycket med att träna andras hundar. Vi lyckades inom tiden 56 minuter att hitta ryggsäcken! Eventuellt ska jag få låna Rysa och tävla bevaknings DM med i juni, om kennelmamma inte får semester....

Så nu mina vänner - snart kommer ni se ett grått streck i skogen. HÅLL I HATTEN!

1 kommentar:

  1. GRATTIS till avklarat anlagsprov!!! Men vad annat var att vänta???
    OCH jag måste säga att erat hus är ju kanonfint!!!
    Kraaaam från Bälingeborna

    SvaraRadera